…
…
…
…
…
…
31 Ekim 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

İl İnsan Hakları Kurul Üyelerine “Çocuk Hizmetleri ve Yaşlı Hizmetleri” Sunumu Yapıldı.


Vali Yardımcısı Sayın Mustafa KILIÇ başkanlığında, İl İnsan Hakları Kurul Üyelerine İl Müdürlüğümüzce sunulan Çocuk Hizmetleri ve Yaşlı Hizmetleri hakkında bilgilendirme sunumu,   SHÇEK Yalova Belediyesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Sayın Mustafa KILIÇ ile İl İnsan Hakları Kurul Üyeleri öncelikle huzurevi sakinlerimizin hal ve hatırlarını sorarak, odalarında bazı yaşlı sakinlerimizi ziyaret ettiler. Vali Yardımcımız ve İl İnsan Hakları Kurul üyelerine İl Müdürümüz Faruk UYSAL tarafından refakat edildi. Ardından  Bocce maçının nasıl oynandığı hakkında bilgi verildi.

Daha sonra İl İnsan Hakları Kurulunun Eylül ayı toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan “Çocuk Hizmetleri ve Yaşlı Hizmetleri” değerlendirme toplantısında; Yaşlı Hizmetleri ile ilgili olarak, SHÇEK Yalova Belediyesi Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, muhtaç yaşlı kişileri huzurlu bir ortamda korumak ve bakmak, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan yatılı sosyal hizmet kuruluşu olduğu, bedensel, zihinsel ve ruhsal kısıtlılıkları nedeniyle normal yaşamın gereklerine uyamama durumunda olan kişilerin, fonksiyon kayıplarını gidermek ve toplum içinde kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlayan becerileri kazandırmak veya bu becerileri kazanamayanlara devamlı bakmak üzere kurulan sosyal hizmet kuruluşu olduğu ve ilimizde sunulan hizmetler  hakkında bilgi verildi.

Ayrıca Müdürlüğümüz tarafından sunulan Çocuk Hizmetleriyle ilgili sokakta çalışan ve dilendirilen  çocukların sokağa iten nedenlerin neler olduğu, sokakta çalışan/çalıştırılan çocukları bekleyen risklerin neler olduğu fiziki ve sosyal riskler olarak ayrıldığı, Yalova ilinin  yoğun göç alan kozmopolit bir şehir olduğu, Şehrimize yapılan bilinçsiz göç, mutlak yoksunluk sınırına yakın bir düzeyde yaşamalarına neden olduğu, 2019 yılı sokak çalışmalarında 92 çocuk tespit edildiği, bunlardan 61 çocuğun yabancı uyruklu , 31 çocuğun Türk Vatandaşı olduğu, bu çalışmalarda kolluk ve belediye ile işbirliği içerisinde yürütüldüğü ifade edildi. Sokakta mendil satan veya dilenen kişilerden herhangi bir şey alınmaması istendi.

Kurul üyeleri yapılan çalışmalardan dolayı İl Müdürlüğümüz adına İl Müdürümüze teşekkürlerini ileterek, müdürlüğümüz çalışmalarını her alanda başarılı bulduklarını ifade etmişlerdir.