…
06 Mart 2020, Cuma Yalova,Türkiye

“Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Aile ise Güçlü Türkiye" Demektir.


Kadınların emeği ve katkısı olmadan bir toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesinin,  kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını, çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmelerinin, sağlık, eğitim, istihdam siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanmalarının önemli olduğu düşüncesi ile  “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Aile ise Güçlü Türkiye" Demektir.

Bu minvalde; Yalova Aile ,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Ülkemizde her geçen yıl çalışan kadınların, gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amaca yönelik bir şekilde kutlanmaktadır.

İl Müdürlüğümüz tarafından Kadınlar Günü kutlamalarında çeşitli etkinlikler düzenmiş olup, Kamu kurum ve kuruluş kadın temsilcileri, kadın idareciler, girişimci kadınlar, Sivil Toplum Kuruluşları, kadın muhtarlar ve siyasi parti kadın kolları temsilcilerinin katılımıyla ilk olarak 07 Mart 2020 tarihi Cumartesi günü “Doğa Yürüyüşü” etkinliği, 08 Mart 2020 tarihi Pazar günü  “Tekne Gezisi” düzenlenecektir.

Akabinde Cevdet Aydın parkında Tarım ve Orman İl Müdürü Suat PARILDAR, Ticaret İl Müdürü Alparslan TUNALI ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL katılımıyla  “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü” kapsamında ilimizde faaliyette bulunan Kadın Kooperatiflerinin üretmiş oldukları  ürünlerinin sergilendiği kermes açılışı yapılacaktır.

Bağlı Kuruluşumuz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Yalova Üniversitesi Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama Merkezi(YÜKAM) ile iş birliği sağlanarak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, 6284 Sayılı Kanun ve ŞÖNİM hizmetleri kapsamında Yalova Üniversitesi Öğrencilerine yönelik , İl ve İlçelerdeki  Jandarma Komutanlığında görevli Er ve Erbaşlara , Rütbeli Personeline 6284 Sayılı Kanun ve Mağdurla Görüşme Teknikleri, 6284 Sayılı Kanun, ŞÖNİM Hizmetleri ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimleri ŞÖNİM personeli Sosyolog Cennet ERTÜRK tarafından düzenlenerek 7 eğitim ile 500 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

09 Mart 2020 tarihinde Pazartesi günü Valimiz Sayın Muammer EROL, İŞKUR İl Müdürü Erhan DEDE, SGK İl Müdürü Mehmet Salih AYDIN ve İl Müdürümüz Faruk UYSAL'ın katılımıyla birlikte  Altınova SPEED Tekstil Atölye’sinde çalışan tekstil işçisi kadınlarımızın kadınlar günü dolayısıyla ziyaret edilmesi planlanmaktadır.

Ayrıca 10 Mart 2020 tarihinde Salı günü saat 10:00 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda Müdürlüğümüz Koordinesinde Yalova Üniversitesi ,İŞKUR ,Müftülük ,ŞÖNİM katılımı ile Toplumda Kadın Temalı  Panel düzenlenecektir.

Başta aile olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılası hale getiren, fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımızın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" Kutlu Olsun.