…
10 Ekim 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye Anlayışıyla Kız Çocuklarımızın Aile İçindeki Yerini Güçlendirmeye Devam Ediyoruz.


2012 yılından itibaren 11 Ekim'in  "Dünya Kız Çocukları Günü"  olarak kabul edilmeden önce Türkiye, Kanada ve Peru'da tarihi karar tasarısı bütün ülkeler onayıyla kabul edildi. Kız çocuklarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, eğitimden etkin şekilde faydalanmalarını sağlamak, zorla evlendirilmesinin önünde geçilmesi için yapılması.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye anlayışıyla güçlü kadınlarını yetiştirmeye, bu konuda sosyal politikalar geliştiriciliğine, kız çocuklarımızın aile yerleşimlerini devammeye devam ediyor. Biliyoruz ki toplumu ayakta tutan en büyük değer ailedir ve aileyi ayakta tutan en sağlam direk ise geleceğimizin kadınlarıdır. Gelecekimiz ve özgürlüğümüzün adı kız çocuklarımızın sosyal rolünü daima desteklemekte, çocukluktan gençlik dönemine kadar çocuklarda yaşamaya hazır en iyi şekilde hazırlanabiliyor ve tüm bunları bizzat devam ediyor.

Barış, sevgi, umut dolu bir gelecek için bugün büyüttüğümüzümüz çocuklarımıza yapacağımız her türlü sosyal, psikolojik ve yaşamsal destek bizim en önemli görevlerimizdendir. Her kademede çocuk haklarını geliştirerek, bu haklara saygı duyulmasını tercih etmelisiniz, gösterildi, çocuk haklarına yönelik yönlendirici, planlama ve hak temelli bir ulusal strateji benimseniyor. Kız çocuklarımızın Türkiye'nin geleceğiinin güçlü birer teminatı olduklarını asla unutmamalı ve unutturmamalıyız.

Kız çocuklarımızın insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlananlar için herkesin üzerine vazifeyi en etkili yöntemlerden birini seçip tüm üyelerden uzaklaşmayabilir ve daha da güzel yarınlar getirecek temenni ediyorlar ve "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" nüşte,