…
…
10 Temmuz 2019, Çarşamba Yalova,Türkiye

Gençlerimiz Sosyal Çalışma Programı Kapsamında İşe Başladı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, üniversite öğrencilerinin tecrübe edinme ve sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefleyen "Sosyal Çalışma Programı” nın ilk katılımcılarını kura çekimi ile belirlemiştir. Sosyal Çalışma Programlarına 200 bini aşkın genç başvuruda bulunmuş, 20 bin genç merkezi kura ile yerleştirilmiştir.
 
Sosyal Çalışma Programları Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları ile sınırlı tutularak uygulamalar haftada 3 gün olarak gerçekleştirilecek, gençlerimize her gün için 67 lira ödeme yapılacaktır. Bu ödemelerden dolayı öğrencilerin almış oldukları  KYK bursları ve öğrenim kredileri kesintiye uğramayacaktır. Ayrıca genel sağlık sigortalarının yanı sıra gençlerimizin emekliliğine etki edecek olan SGK prim ödemeleri de yapılacaktır.
 
Sosyal Çalışma Programlarıyla; doğanın ve kültürel mirasımızın korunmasından restorasyon çalışmalarına, kütüphanelerin bakımından kamuda sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesine, tarımdan spor aktivitelerine kadar pek çok alanda gençlerin enerji ve yeteneklerinden istifade edilecektir. Böylelikle, gençlerimiz iş hayatına atılırken; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştireceklerdir.

İlk kez uygulanmaya başlayan Sosyal Çalışma Programı ile Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce 17 gencimizin Kültürel ve Sosyal  hizmetlerin desteklenmesi amacıyla bağlı kuruluşlarımızda görevlendirilmeleri yapılmıştır.
 
Bu doğrultuda gençlerimizin;  aileye yönelik danışmanlık hizmetlerine, ildeki çocuk ve gençlerin zararlı madde bağımlılığının önlenmesine destek çalışmalarına, Çocuk Koruma Kanunu’na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde görev alarak,  Kadın haklarını geliştirmeye yönelik kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla faaliyet ve projeler yürütülmesine,  Yaşlılara yönelik sosyal desteklerin verilmesine katkı sunmak, Engellilere ve engelli ailelerine yönelik sosyal hizmet faaliyetlerinde ayrıca Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi ailelerine gerekli danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine katkı sunmaları amaçlanmaktadır.