…
…
…
…
12 Haziran 2021, Cumartesi Yalova, Türkiye

Geleceğimiz İçin Çocuk İşçiliğine Hayır


Küresel bir sorun olan çocuk işçiliğini önlemek amacıyla Birleşmiş Milletler  tarafından “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” ilan edilmiştir.

Bakanlığımız özellikle çocuk  işçiliği kapsamına giren sokakta çalışmayı ve dilendirilmeyi engellemek için hizmetler yürütmektedir.

Çocukların Sokakta çalışmasına yönelik hizmetler bağlı kuruluşumuz Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde yürütülmekte olup meslek elemanlarından kurulan mobil ekipler her hafta sokak çalışması yaparak sokakta çalıştırılan/dilendirilen çocukları tespit etmektedir. Yapılan alan taramalarında ekonomik yoksunluk nedeniyle sokakta çalıştırıldığı/dilendirildiği tespit edilen çocukların ve ailelerin sosyal yardımlarla desteklenmesi sağlanmaktadır. Ailelere çocukların sokakta karşılaşabilecekleri riskler hakkında bilgi verilmekte, çocukların örgün veya mesleki eğitime dahil edilmeleri için gerekli rehberlik ve yönlendirmeler yapılmaktadır.

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sevcan Ayan KOCABAŞ ile ASDEP personelimiz Yalova Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail DURAN ziyaret edilerek, çocuk işçiliği ve sokakta alan çalışmaları hakkında görüşme yapılmıştır.

Dünya çocuk işçiliği ile mücadele gününde farkındalık oluşturulması amacıyla Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapmakta bulunan ASDEP personellerimiz tarafından işyerleri ziyaret edilerek el broşürleri dağıtılmıştır.