…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
28 Kasım 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

“Finansal Okuryazarlık Ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" Semineri Düzenlenmiştir.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın koordinasyonunda 2018-2023 yıllarını kapsayan “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” hazırlanıp yürürlüğe konulmuştur. Söz konusu Eylem Planının beş bileşeninden biri olan eğitim bileşeninde “Kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıkları arttırılacaktır.” hedefine yer verilmiştir.

Bu kapsamda Valimiz Sayın Muammer EROL, protokol üyeleri ve kadınlarımızın katılımıyla İlimiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" semineri düzenlenmiştir.

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  İl Müdür Yardımcısı Zekiye BAŞ tarafından yapılan  program açılış konuşmasında; “Kadınların güçlenmesinin önemini sadece cinsiyet temelli bir anlayışla açıklamak, gelecek nesilleri büyütme, yetiştirme ve aileye güç katma değerini göz ardı etmek mümkün değildir. Dolayısıyla kadının güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişim sağlaması; aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece hayati bir hedeftir. Kadının güçlü olduğu bir toplumda aile ve ülke de güçlü olur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınlarımızın insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, ayrıca eğitim, bilim, siyaset, ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda hak ettikleri yeri almaları ve bu alanlara değer katmaları için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz.” dedi.

Söz konusu seminerde Finansal Okuryazarlık seminerinde Kadın Konukevi Kuruluş Müdür Vekili Tuğçe İŞCANOĞLU FİLİZ, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi ve yerli malı kullanımı gibi konuları anlatarak farkındalık oluşturdu.

KOSGEB Hizmetleri ve Girişimcilik konusunda Kobi Uzmanı Suzan ULUSU;  Teknolojik girişimciliğin özendirilmesi, geri ödemesiz destekler, İşbirliği – Güçbirliği ortaklık modelleri ,girişimcilik gibi sistemler hakkında kurslarla ilgili sunum yapmıştır.

İŞKUR Müdürlüğünden İş ve Meslek Danışmanı Esra BALCI ise; Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim kursları, kadınların iş gücü piyasasına daha fazla katılmaları ve toplumda daha fazla yer almaları için verilen teşvikler ve destekler hakkında  sunum yapmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk UYSAL  seminer sonunda konuşmacılara sunumları için teşekkür ederek, seminere katılanlara Valimiz Sayın Muammer EROL ve diğer protokol üyeleri tarafından 240 kişiye katılım belgeleri ve bez çantaların takdim edilmesiyle program  son bulmuştur.