…
…
…
…
…
…
20 Haziran 2021, Pazar Yalova,Türkiye

Değerli Koruyucu Babalarımızın “Babalar Günü” nü Kutladık


İlimizde Koruyucu Aile Hizmet modeli ile çocuklarımıza yuvalarını açan, değerli koruyucu babalarımızın yaşam boyu mutlu olmaları temennisiyle "Babalar Günü"nü kutladık.

Koruyucu Aile hizmet modeli herhangi bir nedenle biyolojik ailesiyle büyüme olanağı kalmamış, devlet koruması altına alınan çocukların uzun veya kısa süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde, devlet denetiminde, aileler tarafından kendi aile ortamlarında bakılması ve yetiştirilmesidir.

Ülkemizde TC vatandaşı olup sürekli olarak Türkiye’de ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu, düzenli geliri bulunan, evli/bekâr veya çocuklu/çocuksuz herkes (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi dışındaki kişiler) koruyucu aile adayı olabilmektedir.

Koruyucu aile olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvurmak gerekiyor. Ön başvuru e-devlet ya da bakanlığın internet sitesindeki “Koruyucu Aile Olmak İstiyorum” bölümü üzerinden de yapılabiliyor.

Yaşanılabilir bir dünyayı, sevgisiz kurmak mümkün değil. Çocuklarımızı sevgi ve ilgiyle büyüten değerli koruyucu ailelerimize üstlendikleri bu önemli görevden ötürü teşekkür ederiz.