…
…
…
02 Eylül 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

Çocuklarımız Haklarını “Sek Sek Oyunu ” İle Öğreniyorlar


Çocuk Hakları Sek Sek Oyunu; Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan 15 maddenin hem çocuklar hem de büyükler tarafından bilinirliğini oyun yoluyla artırmak ve kalıcı kılmaktır.  Çocuk Hakları Seksek oyunu ile çocukların kişisel gelişimlerine ve ekip ruhunun oluşmasına ayrıca takım olarak hareket etmelerine katkıda bulunması hedeflenmektedir.

Çocuk Hakları Sek Sek oyununun amacı; çocuklara sahip oldukları haklar konusunda bilgi vermek ve çeşitli yöntemlerle bu hakları yorumlamalarını, analiz etmelerini sağlamaktır.

Oyun süresinde ve sonunda ulaşılması hedeflenen kazanımlar şu şekildedir: “Çocuk Hakları Sözleşmesi” hakkında farkındalık kazanabilmek ve bilgi edinebilmek,  Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan belirli hakları öğrenip, yorumlayabilmek, Yaratıcı çözüm önerileri getirebilmek, İletişim kurabilmek, Mantığa dayalı fikirler üretebilmek, Sözel ve yazılı yönergelere göre hareket edebilmek, Zaman yönetimi yapabilmek, Yaptığı işe dikkatini verebilmek, Geçmiş deneyimlerinden çıkarımda bulunması amaçlanmaktadır.

İlimizde Yalova İmam Hatip Ortaokulu Spor Kulübü Derneği,  İsviçre Konsolosluğu desteği ile "Yükses Sesle Fısılda" Projesini yürütmektedir. Çocuk hakları konusundaki proje kapsamında Yalova İmam Hatip Ortaokulu' nda Genç Gönüllüler Derneği Başkanı Eyüp Coşkun tarafından "İnsan Hakları Halısı Üzerinde Sek Sek Oyunu" eğitimi verilmiştir.

Düzenlenen Eğitici Eğitimine Bağlı Kuruluşumuz Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde görevli Öğretmen Enes ALTUNKAYNAK, PDR Aysun BOZ, Bakım Personellerimiz Hacer SELLİ ve Usame YILDIRIM katılım sağlamıştır.

İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesine bağlı çocuklarımız ile çocuk evlerimizde koruma ve bakım altında bulunan 0-18 yaş grubu aralığındaki çocukların  eğitici ve öğretici yapılan bu çalışma ile haklarını öğrenmeleri hedeflenmektedir.