…
24 Şubat 2021, Çarşamba Yalova,Türkiye

Çocuk Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.


Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü toplantı salonunda  İl Müdürümüz Arif LAÇİN ’in  başkanlığında Çocuk Hizmetleri biriminde görevli meslek elemanları ve idarecileri, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü idareci ve meslek elemanları, Çocuk Evleri Sitesi ve İlk Müdahale Birimi idareci ve meslek elemanlarının katılımı ile toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda; Kuruluşlarımızın mevcut durumları, ihtiyaç ve sorunları, çözüm yolları üzerinde konuşulmuş, özellikle erişilebilirlik ve Sivil Savunma konularında kuruluşlarımızın eksiklikleri ve neler yapılabileceği hususları değerlendirilmiştir. Nakil yapılacak çocukların Mart Nisan ayları içinde değerlendirilmesi, çocuk evlerinde verilen hizmetin kalitesini artırabilmek için metrekareler de göz önünde bulundurulmak suretiyle kapasite planlamasına gidilmesi, çocukların online eğitimlerine ve başlayacak olan örgün eğitime devam etmelerinin sağlanması, bu konuda çocukların motivasyonlarının sağlanması hususları konuşulmuştur.

Ayrıca İl Müdürlüğümüz üzerinden yürütülmekte olan Koruyucu Aile Hizmetinin daha verimli ve kontrollü gerçekleştirilebilmesi amacıyla birim içinde yenilikler planlanmış, personel sayısının artırılması değerlendirilmiştir. Evlat edinme hizmetlerinde 16 ailenin sırada beklediği, 6 aileye çocuk yerleştirildiği ve 5 yeni müracaat olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Kreş Hizmetleri olarak; 9 kreşimizin ve 1 Çocuk Kulübümüzün kontrol ve denetimleri, Covid-19 çerçevesinde yapılmıştır.