…
…
…
…
…
13 Şubat 2024, Salı Yalova, Türkiye

Bakanlığımız Bünyesinde İl Müdürlüğümüz Tarafından Aile Eğitim Programı Düzenleniyor


Ebeveynlik çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek için büyük bir sorumluluk ve çaba gerektiren bir süreçtir. Çocukların yaşlarına ve gelişimlerine uygun davranmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak, onlarla doğru iletişim kurabilmek, onları koruyup kollamak, mutlu ve güvende olmalarını sağlamak ebeveynlerin sorumluluğundadır.

 

Ailelerimizin ebeveyn becerilerini artırmak, çocuklarına daha iyi ve doğru ebeveynlik yapmalarını sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün SED Hizmetinden faydalanan, 0-6 yaş arası çocuğu olan ailelerimize yönelik Bakanlığımız bünyesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından Aile Eğitim Programı gerçekleştirilmeye başladı.

 

1 hafta boyunca devam edecek olan Aile Eğitim Programımızın ilk gününde, “çocuklarla etkili iletişim, çocukları ihmal ve istismardan koruma, çocukların günlük rutin yaşam programlarını planlama, çocukların yaş ve gelişim özellikleri hakkında bilgilendirme, çocuklara pozitif disiplin kazandırma” vb. konularında, İl Müdürlüğümüze bağlı Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli Uzman Çocuk Gelişimci Zerrin KOLÇAK tarafından Müdürlüğümüzün toplantı salonunda, ailelerimiz ve çocuklarının katılımıyla birlikte eğitim verildi.