…
…
…
…
…
15 Kasım 2019, Cuma Yalova,Türkiye

Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) Okullar ve Okul-Aile Birlikleri İşbirliğinde Yaygınlaştırılıyor.


Cumhurbaşkanlığı IV. 180 Günlük Eylem Planında yer alan "Aile Sosyal Destek Programının (ASDEP) Okullar ve Okul-Aile Birlikleri İşbirliğinde Yaygınlaştırılması Eylemi" kapsamında ASDEP görevlilerince ülke genelinde okul ziyaretinin gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda ilimizde ASDEP görevlileri okullarda bulunan rehberlik servislerine ASDEP hakkında Rehber Öğretmenlerle görüşme sağlanmış toplanan veriler doğrultusunda öğrenciler ve aileleri ile ilgili sosyal sorunların daha hızlı tespiti ile sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başta olmak üzere söz konusu kişilerin ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması, Gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması, Sosyal risklerin belirlenmesi ve önleyici tedbirlerin alınması, Etkili bir izleme / denetim sisteminin oluşturulması, Sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulması suretiyle yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı IV. 180 günlük eylem planı kapsamında ASDEP’in okullarda işbirliğini artırmak amacıyla ilimizde okullarımız ziyaret edilerek, Müdürlüğümüz tarafından sunulan sosyal hizmet modelleri hakkında görüşme sağlanmıştır.

Bu amaç doğrultusunda Yalova ilinde 30 okul rehber öğretmeni ile görüşme sağlanmıştır. Görüşme yapılan okul ve öğretmen bilgileri şu şekildedir: 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu- Yavuz SEVER, Cumhuriyet Ortaokulu- Zekai PİRİMOĞLU, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi- Fehime KIRAÇ AKGÜL, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi - Belma KILIÇ, Sevim Göğez Ortaokulu- Ahmet SARI, Termal İlkokulu- Ferdi MAĞDEN, Gülkent Ortaokulu- Güven Bayer BAŞTİMAR, Abdülhamit Han Ortaokulu- Esin KÜMÜL, Gaziosmanpaşa İlkokulu- Ayşe YILMAZ, Rahmiye Palabıyık Ortaokulu- Muhittin ÇAKIR, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi- Merve SARI, 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulu- Gültaç Dikmen BALCI, Çınarcık Anadolu Lisesi- Bilge EBREM, Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi- Ferhat KARABOĞA, Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi –Çiğdem AKÇORA, Altınova Anadolu Lisesi- Leyla AYTEN, Aksa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Kübra KARAHANOĞLU, Vakıfbank İlkokulu- Sebiha URAY, Hürriyet Ortaokulu- Metin ARPA, Taşköprü Ortaokulu- Kazım ALPASLAN, GSD Eğitim Vakfı Ortaokulu- Nükhet ÜNLÜ BAŞTUĞ, Şehit Abdülhamit Kaya İmam Hatip Ortaokulu- Bilal KARAKURT, Tavşanlı Şehitlik Ortaokulu- Mehmet Nurettin AYTAÇ, Hacı Ali Saruhan Ortaokulu- Osman BEKEN, 75. Yıl Namık Kemal İlkokulu- Alkan ÇELİK, Rahmi Tokay Ortaokulu- Taner OKTAN, Kılıç Ortaokulu- Doğan TEKİN, Çınarcık Ortaokulu- Coşkun PAMUKÇU, Firuzan Kınal Ortaokulu- Duygu BACAK, Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi- Serdar UĞUR