…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Aralık 2019, Perşembe Yalova,Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.


“03 Aralık Dünya Engelliler” Günü münasebetiyle Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen program 15 Temmuz Demokrasi ve  Cumhuriyet Meydanında  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile saat 13.30’da başladı. Programa İl Müdürü Faruk UYSAL, İl Müdür Yardımcısı Arif LAÇİN , Bağlı Kuruluşlarımız ve Kuruluş Müdürlerimiz, Memur-Sen Engelli Komisyon Başkanı Serkan EROL, İlimizde faaliyet gösteren Engelli Dernek başkanları ve aileleri katılım gösterdiler. Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra makam ziyaretleri gerçekleştirildi.

İlk ziyaret ilimizde faaliyet gösteren engelli dernek başkanları, üyeleri ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Faruk UYSAL, Valimiz Sayın Muammer EROL’u makamında ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında ziyaretçilerle yakından ilgilenen Valimiz Sayın Muammer EROL, Engelli alanında il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Akabinde Yalova Belediye Başkanı Vefa SALMAN ziyaret edildi.

İl Müdürlüğümüz koordinesinde gerçekleştirilen “Hayaller Engelsizdir” etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 16:30-18:00 saatleri arasında  Engelli Bireylerimiz tarafından hazırlanan sergi, konser ve halk oyunları programı ile devam etmiştir.

Program öncesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz çalışmalarını içeren tanıtım filminin izlenmesinin ardından programın açılış konuşması İl Müdür Yardımcısı Arif LAÇİN tarafından yapıldı.

Koro-Solo Şarkılar Müzik Öğretmeni Hasan DEMİR ‘in yönetiminde, Halk Oyunları ise Doğan ÇEVİK’in eşliğinde engelli merkezlerimizde kalan gençlerimizden oluşan koro ve halk oyunları  vatandaşlarımızın alkışları arasında coşkuyla dinlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programına;  Valimiz Muammer EROL, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve aileleri, Engelli Bakım Merkezlerinden hizmet alanlar, Bağlı Kuruluşlarımız ve Yalova Halkı katılım sağladı.