…
25 Kasım 2021, Perşembe Yalova,Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü


İl Müdürümüz Arif LAÇİN tarafından yapılan açıklamada ; 25 Kasım günü, 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir. İlimizde 2016 yılı Eylül ayı itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü hizmete açılmış olup, bağlı kuruluşumuz bünyesinde 7/24 esasıyla hizmet ve çalışmalar yürütülmekte olup kadına yönelik şiddete karşı önleyici, koruyucu, izleyici tedbirler sunulmakta ve takip edilmekte olup şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalık ve duyarlılık arttırıcı çalışmalar yürütülmektedir.

25 Kasım günü, 1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” olarak belirlenmiştir. Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakkı ihlallerinden biri olması, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi için; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının birlikte çalışması sonucunda yetmiş beş maddeden oluşan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmış ve plan doğrultusunda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılabilmesine Dair Protokol” imzalanarak, ciddi bir seferberlik başlatılmıştır.

İlimizde 2016 yılı Eylül ayı itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü hizmete açılmış olup, bağlı kuruluşumuz bünyesinde; 2020-2021 yılları içerisinde üç ayda bir düzenli periyodlar ile sayı Valimizin Başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantıları ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü başkanlığında ise İl Teknik Kurul toplantıları düzenlenmektedir. Şiddetle mücadele kapsamında; Yalova Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Yalova Halk Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Belediyeleri, Yalova Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mülteci Destek Derneği (MUDEM) ve İlimizde görevli Muhtarlarla işbirliği sağlanmaktadır. Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), ALO 183, 112 vb. acil durum hatları ile kadınlarımız kurumumuza kolaylıkla ulaşabilmektedir. Şiddetle mücadele kapsamında; Yalova Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Halk Eğitim Merkezi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü(Adnan Menderes Mesleki Teknik Anadolu Lisesi), Çınarcık Belediyesi, Çiftlikköy Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Mülteci Destek Merkezi ve İlimizde görevli Muhtarlar işbirliği ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve 4. Ulusal Eylem Planı kapsamında farkındalık artırıcı seminerler gerçekleştirilmiştir.

Kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel parçasıdır. Ailenin ve toplumun temel taşı kadınlarımız daima özverinin ve sevginin kaynağı toplumsal yaşamdaki gelişmelerin en temel parçasıdır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadına şiddetin bitmesini diliyor ve hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza saygı ve selamlarımı sunuyorum.