…
…
…
…
27 Şubat 2020, Perşembe Yalova,Türkiye

2020 Yılı Çocuk Koruma Kanunu 1.İl Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu Toplandı.


2020 Yılı Çocuk Koruma Kanunu 1.İl Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu ilk toplantısı; Vali Yardımcımız  Mustafa KILIÇ başkanlığında, Koordinasyon ve Değerlendirme Kurulu Üyelerinin katılımı ile, 26 Şubat 2020 Çarşamba günü İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantı gündem maddeleri kapsamında;  İlgili Müdürlüklerin  Ocak-Şubat ayı çocuk işlemlerine dair sayısal verileri değerlendirilmiştir. Koruyucu aile hizmeti, tanıtımı kapsamında yapılan çalışmalar aktarılmış ve çalışmaların sürdürülmesi gerektiği konuları görüşülmüştür.

Mahremiyet eğitimleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş olup, İl Müdürlüğümüz tarafından  , çocuklara yönelik hizmet veren Bağlı Kuruluşlarımız başta olmak üzere Koruyucu Ailelere,  SED hizmeti alan ailelere, Özel Kreş ve Gündüz Bakımevi Personeline ve çocukların velilerine yönelik 213 kişiye Mahremiyet Eğitimi verildiği bilgisi paylaşılmıştır. İl Müdürlüğümüz tarafından 2020 yılı içerisinde de aynı şekilde Mahremiyet eğitimlerinin düzenlenmesi planlanmaktadır.

Çocuk İntiharları konusu değerlendirilmiş, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı tarafından sayısal veriler paylaşılmıştır. Konu ile ilgili yapılacak çalışmalar kapsamında koordinasyon kurularak konu üzerinde hassasiyetle yaklaşılması gerektiği vurgulanmıştır.

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında alınan Danışmanlık, Eğitim ve Sağlık Tedbirlerinin gözden geçirilmiştir. Bu kapsamda uygulamada yaşanan sorunlar paylaşılmıştır.