…
17 Mart 2020, Salı Yalova,Türkiye

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü


18 Mart Tarihi Milletimizin gurur kaynağı ve millî tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıl Dönümü.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi şehitlerimizin imkansızlıklar içinde yüreğinde vatan ve millet sevgisiyle canlarını feda ederek, Ülkemizin bugünlere hür ve bağımsız bir devlet ve millet olarak gelmesini sağlayan şanlı yakın tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından biridir.

Nasıl ki var olmak için savaşmak Anadolu toplumlarının coğrafi kaderiyse bu savaşta muvaffak olmak da bu milletin kaderiydi. Ataları “birlikten dirlik doğar” diyen bu millet varıyla yoğuyla yurdun dört bir yanında, bu yurdun her karış toprağı için savaştı, kan döktü. Cephede, cephe gerisinde omuz omuza kardeş oldular. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a dil, mezhep, sınır fark etmeksizin tüm gücü ve inancıyla düştü, kalktı, direndi, onuruyla var olmaya, bir olmaya devam etti.

Çanakkale Ruhunu bu en yalın haliyle düşündüğümüzde toplumu oluşturan büyük, küçük, genç, yaşlı tüm bireylerinin özverisi ile kazanıldığı aşikardır. Bu zaferin sonucunda en üst rütbeli komutanından cephe gerisinde hizmet veren evlatlarımıza annelerimize kadar herkesin çabasının ürünü olduğu ve bu sebeple her birinin bir abide şahsiyet olduğunu söyleyebiliriz.

Çanakkale Savaşında şehit olmuş, gazi olmuş ya da zaferi görüp hayatına devam etmiş binlerce insanımızın her birinin birer abide olduğuna inanıyoruz.

Şehitler Abidesi, Türkiye’nin dört bir yanından bu ülke için savaşmış, can vermiş adını bildiğimiz bilmediğimiz kahramanları, yek vücut olmayı, yüce bir ülküde buluşmayı temsil eder. Duaların, ağıtların, rahmetlerin tek bir noktadan semaya ulaştığı yerdir. Bir Hilal Uğruna mücadele etmiş, Bir Duruşla düşmana direnmiş, Bir Hilal’in Gölgesinde muvaffakiyete ulaşmış Seyit Onbaşıların, Nene Hatunların, Şahin Beylerin, Sütçü İmamların, Halide Ediplerin, tavanına işlenmiş hilalin gölgesinde hissedildiği yerdir Abide.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl  Müdürlüğü olarak şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Ruhları şâd olsun.