…
…
…
…
…
…
19 Kasım 2019, Salı

YURTKUR personeli ve KYK öğrencilerine yönelik ‘25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ eğitimi verildi.


YURTKUR personeli ve KYK öğrencilerine yönelik ‘25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ eğitimi verildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı  ŞÖNİM’den Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne bağlı YURTKUR personeli ve KYK öğrencilerine yönelik ‘25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri düzenlendi. İl Müdürümüz Abidin GÖKSOY, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ, İl Müdür Yardımcımız Selma BİÇEK ve ŞÖNİM Müdürü Nesibe YILMAZ’ın da katılımı ile  İki oturumda gerçekleşen eğitim seminerinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğünde Sosyolog olarak görev yapan Canan YILDIRIMOĞLU VE Gözde GÜVEN tarafından kadın erkek eşitsizliği, şiddetin tanımı, türleri ve yaygınlığı, şiddetle mücadele alanında hizmet sunan kurum ve kuruluşlar ile 6284 sayılı Ailenin Koruması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında talep edilen önleyici ile koruyucu tedbir kararlarına ilişkin bilgiler aktarıldı. Eğitim semineri sonunda KYK öğrencilerine İl Müdürlüğümüz tarafından ayran aşı ve yaprak sarma ikramı yapıldı.