…
…
…
…
21 Ocak 2020, Salı İpekyolu Van

Vangölü ÇODEM’den Sosyal Çalışma Görevlilerine Travma ve Yas Eğitimi


      İl Müdürlüğümüze bağlı Vangölü Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğünden sosyal çalışma Görevlerine travma ve yaş eğitimi düzenledi.

       Savaş, yoksulluk, iklim değişikliği, inanç özgürlüğü ve sair sebeplerle menşei ülkelerinden daha iyi yaşam koşullarına sahip olmak için göç ederek ülkemize iltica eden veya sığınma talep eden yabancı uyruklu refakatsiz çocukların 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre korunmave bakım altına alındığı Vangölü Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğümüz ile Sığınmacılar ve göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD-ASAM) işbirliği, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNİCEF)’in mali desteği ile yerinden edinilmişlerde Travma ve Yas Eğitimi düzenlendi. Van İpekyolu ilçesinde bulunan Urartu Otelde yapılan eğitime, ASAM eğitim görevlilerinden Uzman Klinik Psikolog Burcu YÜKSEL CANVER ile Sibel KOCAOĞLAN eğitimci olarak katıldı.
       Vangölü ÇODEM Müdürü Psikolog Harun KIZILTAŞ’ın yanı sıra travmatik çocuklarla çalışan sosyal çalışma görevlilerinin katıldığı 2 günlük eğitimde Travma Nedir?, Travmatik bir Deneyim olarak Göç, Ayrılık, Tanıklık, Yaralanma, Travma Psikolojisi, Çocuğa, Aileye ve Topluma özgü Koruyucu ve Risk Etkenleri gibi konularda sunumlar yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu ve canlandırma etkinlikleri yapıldı. Ayrıca gizlilik ilkelerine riayet edilerek vaka temelli tartışmaların yaşandığı eğitim katılım belgelerinin teslimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.