…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2022, Cumartesi Van,Ankara

Van’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Coşkuyla Kutlandı


Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıl dönümü çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Tören sabah Valilik önündeki Atatürk anıtına Valimiz Mehmet Emin Bilmez’in Valilik ve Belediye Başkanlığı çelengini, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nun Garnizon Komutanlığı çelengini sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eski Türk Dili Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ömer DEMİRBAĞ tarafından yapıldı.

Sonrasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando takımının çaldığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Korosunun birbirinden güzel şarkılarla verdiği konserle izleyenleri büyüledi.

Ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şiir dinletisi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Folklor ekibinin gösterisi, Van’ın Kurtuluşu ile ilgili resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere Valimiz Mehmet Emin Bilmez ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu tarafından ödülleri verildi.

Cumhuriyet Caddesinde yapılan kutlamalar geçiş töreniyle son buldu.

Kutlamalar Tuşba ilçesi 15 Temmuz Parkında Türk Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan Türk Yıldızları ekibinin gösterisi ile halkımızın büyük beğenisini topladı.

Tuşba ilçesi ve Van Gölü üzerinde birbirinden güzel ve nefes kesen manevralar yapan Türk Yıldızları pilotları, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Gösteriyi yapan ve telsizden Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlayan pilotlarımız “Atalarımızın yadigarı bu toprakları kanımızın son damlasına kadar koruyacağız” diyerek izleyenlerden büyük alkış ve beğeni aldılar.

Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Tarık Kuşman, İl Müdür yardımcımız Mehmet Salih Atlı ve protokol üyeleri, ellerinde Türk Bayrakları ve meşale bulunan vatandaşlarla birlikte İkinisan Caddesinden Kent Park önüne kadar yürüdükten sonra kutlama törenleri son buldu.