…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Mart 2020, Perşembe Başkale Van

VAN DEPREMİNDE İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALARIMIZ


     22 Şubat 2020 tarihinde İran Merkezli 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra ilimiz Başkale ve Saray ilçelerinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza Bakanlığımızın hizmetlerini sunmak üzere İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarımız.

       22 Şubat 2020 tarihinde İran Merkezli 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra ilimiz Başkale ve Saray ilçelerinde depremden etkilenen vatandaşlarımıza Bakanlığımızın hizmetlerini sunmak üzere İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN başkanlığında ve İl Müdür Yardımcımız Mehmet Salih ATLI ile İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezi’nde kriz masası kurulmuştur.  Depremden hemen sonra Başkale İlçesi Kaşkol, Güvendik, Gelenler, Böğrüpek ve Özpınar mahallerine psikososyal destek sunmak amacıyla 4 psikolog, 4 sosyolog ve 4 sosyal çalışmacıdan oluşan 4 ekip görevlendirilmiştir. Saray ilçesinde Kapıköy, Koçkayası, Örenburç ve Turan mahallerindeki vatandaşlarımıza destek sunmak amacıyla 1 psikolog, 1 Soysal Çalışmacı ve 2 Sosyologdan oluşan ekibimiz görevlendirilmiştir.

İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN 27.02.2020 tarihinde alandaki ekiplerimizin çalışmalarını yerinde inceleyerek Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden Emircan ACAR’ın cenaze törenine katılmış ve ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştur. 3 psikososyal destek ekibimiz de Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Başkale Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 67 yaralımızı ve ailelerini günlük olarak ziyaret etmişlerdir ve psikososyal destek hizmeti sunmuşlardır. Başkale ilçesinde Vefat eden 10 vatandaşımızın aileleri de ziyaret edilmiş ve ailelerimizin sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlanmaları için çalışmalara başlanmıştır. Bu güne kadar İl Müdürlüğümüz Psikososyal Destek Müdahale ekiplerimiz tarafından 715 hane ziyareti ve 4011 kişi ile görüşme sağlanmıştır. Ayrıca depremde yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere Bakan Yardımcımız Sayın Dr. Adnan ERTEM ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Ali ÇEVİK depremzede vatandaşları ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 Ekiplerimizin Başkale ilçesi Kaşkol, Özpınar, Güvendik, Gelenler, Ömerdağı ve Böğrüpek mahallerindeki psikosoyal destek çalışmaları devam etmektedir. ​