…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2022, Salı İpekyolu/Van

Van’da Gaziler Günü Kutlandı


             Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesinin verilişini olan Gaziler Günü Van’da törenle kutlandı.  

           Tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtına Vali Ozan Balcı’nın Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin Garnizon Komutanlığı çelengini ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur’un dernek çelengini Atatürk anıtına sunmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla süren törende, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur ve İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Emrah Nergiz günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.
         Konuşmaların ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı bandosu mini konser verdi.
Gaziler Günü münasebetiyle Vali Ozan Balcı, Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi.
         Gazilerin gününü kutlayan Vali Ozan Balcı, “Gazilerimizin kahramanlıklarını biliyoruz. Her zaman yanlarında ve yakınlarındayız. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayata olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık sıhhat diliyorum” dedi.
        Ziyarette Vali Ozan Balcı’ya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Uğur tarafından plaket takdim edildi.
Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcıları Yavuz Arslan, Adem Balkanlıoğlu, Ahmet Tozlu, Murat Yayabaşı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kaymakamlar, İl Müdürümüz Hüseyin Ertosun, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Atlı,kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.
         Gaziler Günü münasebetiyle Evliya Çelebi MTAL uygulama otelinde verilen yemeğin ardından Hz Ömer camisinde okunan Mevlid-i Şerif İle Program sona erdi.