…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mart 2020, Salı İpekyolu Van

Van’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı


      8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebeti ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık KUŞMAN Valilik binası yerleşkesinde bulunun kamu kurumlarını gezerek çalışan kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı.

      Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Van Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (INHCR)ve Uygulama Ortağı, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfının ortak olarak, ayrıca KAMER,YAKA-KOOP ve VİED STK’larında destekleri ile ilimizde yaşayan Mülteci Kadınlar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzden hizmet alan mağdur kadınlar için kentteki bir Restoranında yemek programı düzenlendi .
   

       Yemek programına Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ’ in eşi sayın Meral BILMEZ Hanımefendi, Vali Yardımcısı Ferhat ATAR’ın eşi Bedia ATAR, Yüzüncüyıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah ŞEVLİ’in Eşi Duygu ŞEVLİ Göç İdaresi Müdürü Cumali OMURCA Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Tarık KUŞMAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selma BİÇEK ve Kadın STK temsilcileri katıldı. Yemek sonrası Mülteci kadınlar ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzden hizmet alan mağdur kadınlar Van Büyük Urartu Müzesini gezerek Van’ın tarihi hakkında müze yetkililerinden bilgi aldılar.

       Ardından Van AVM de İl Müdürlüğümüze bağlı Kadın Konuk Evi Müdürlüğünde kalan kadınların yapmış oldukları ürünler sergilendi. Sergimizin açılışına Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ’ in eşi Meral BILMEZ Hanımefendi, il Müdürümüz Tarık KUŞMAN, il Müdür Yardımcısı Selma BİÇEK, Kadın Konuk Evi Müdürü Hatice ŞEN, Şiddeti Önleme ve İzleme Müdürü Nesibe YILMAZ, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Afet ÖZKAN ve çok sayıda vatandaş katıldı.