…
…
…
…
…
…
27 Kasım 2019, Çarşamba İpekyolu, Van

Van’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce düzenlenen 25 Kasım etkinliğimize Vali Yardımcısı İbrahim CİVELEK. bir çok STK ve Vanlı kadınların katılımıyla Soydan Kavşağından başlayıp Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde son bulan Kadına Yönelik Şiddete Hayır yürüyüşünde, kadına şiddetin son bulması temennisiyle gökyüzüne balonlar uçuruldu.

Akabinde Tiyatro salonunda başlayan programda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür vekili Abidin GÖKSOY açılış konuşmasında “Kadına şiddetle mücadelede devletin ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ciddi anlamda çalışmalarının olduğunu ifade eden , “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Adalet, İçişleri, Milli Savunma, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzalanmış, kadına şiddetle mücadelede ilgili kurumlara eğitim verilmiştir. Böylece ilgili bakanlıklar ve kuruluşlar, merkezde ve taşrada kendi paydaşları ile işbirliğine giderek kadına yönelik şiddetle ilgili mücadele etmektedirler” ifadelerine yer verdi.

Vali Mehmet Emin BİLMEZ’in eşi Meral BİLMEZ’in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında “Şiddet, töre, namus, gelenek gibi kılıflarla normalleştirilmeyecek acımasız ve aşağılık bir eylemdir. Bizler bu durumun asla normal bir durum olmadığının bilincinde olmalıyız. Evlatlarımızı da bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Ancak toplum bu şekilde değişir. Toplumu değiştirecek anahtar biz kadınlarız.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra, drama gösterisi ile devam eden program, Uzman Psikolog Ayşe ÇÖRTÜK tarafından verilen seminerle devam eden programa, Meral BİLMEZ ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abidin GÖKSOY’un yanı sıra Van Vali Yardımcısı İbrahim CİVELEK, il Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel YİĞİT’in eşi Şebnem YİĞİT,İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ’ın eşi Reyhan KARABAĞ, KADEM temsilcisi Gamze BİÇEK BOZDAĞAN, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva DURAN ve çok sayıda vatandaş katıldı.