…
…
…
…
…
…
…
…
12 Haziran 2023, Pazartesi Van, Türkiye

Sokakta Çalışan Ve Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Sosyal Aktiviteler Devam Ediyor


 İl Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Çocuk ve Gençlik Kampüsü tarafından "Sokakta ya da Risk Altındaki Çocukların Rehabilitasyonu" projesi kapsamında, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen sosyal aktiviteler devam ediyor.

Etkinliğe İl Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları İl Komitesi üyelerinden oluşan ve Yıldızlar Kategorisinde Van 1’si olan Halk Oyunları gösterisi ile başladı. Çocuk ve Gençlik Kampüsü’ne kayıtlı sokakta çalışan çocuklar ile Kurum yetkilileri de katılarak halay çektiler. Ardından Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Van gölü turu etkinliğine katıldılar. Birçok çocuğun ilk deneyimi olan tekne turunda duygu dolu anlar yaşanırken tekrardan halay çekerek mutlu anlar yaşadılar. Sonrasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Edremit Su Sporları Merkezinde Kano eğitimi verildikten sonra eğitmenler ve Edremit Sahil Güvenlik Grup Amirliği refakatinde Kano sürüş keyfinin tadını çıkardılar.  

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcımız Cahit ELDEMİ, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Selma BİÇEK, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Aydan Önder Kaplanoğlu, Çocuk ve Gençlik Merkezi Birim Sorumlusu Cihan ÇELİK, Çocuk Hakları İl Komitesi Sorumlusu Mesut Turgut ve ilgili Kurum personelleri katıldılar.

Etkinliğe katılan genç ve çocuklarımız yaşadıkları güzel günün ardından emeği geçen herkese teşekkür ederek bu tür etkinlerin kendileri için çok faydalı ve anlamlı olduğunu dile getirerek teşekkür ettiler.