…
27 Kasım 2019, Çarşamba Gürpınar, Van

Şerif Onat SHM’den AEP Semineri


İl Müdürlüğümüze bağlı İpekyolu Şerif ONAT Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Aile Eğitim Programı(AEP) kapsamında seminer düzenledi.

Gürpınar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bağlı hizmet veren Güzelsu Aile Destek Merkezi kursiyerlerine, “Aile İçi İletişim” ve “Mahremiyet ve Çocuk İstismarları” konularında Sosyolog Esra AYDIN ve Sosyolog Fatma ASLAN tarafından eğitimler verildi.

Eğitimlere katılan kursiyerlere, aile içinde kurulacak sağlıklı iletişimin önemi, çocuklara güvenli ortamların hazırlanması, eşler arasındaki fikir ayrılıkların çocuklara yansıtılmaması, eşlerin çocuklara karşı tutarlı olması, aile bireyleri ile zaman geçirilmesi, çocukların ihmal edilmemesi, mahremiyet kavramının çocuklara anlatılmasının, iyi dokunuş ve kötü dokunuşun ne olduğu, yabancı kavramının ne olduğu ve herhangi bir istismar durumunda yapılması gereken yasal süreçler gibi konularda gerekli bilgiler verilmiştir. Eğitim, kursiyerlerin aile içerisinde karşılaştıkları sorunlara ilişkin soruları ve önerileri ve bu sorulara verilen cevap ve önerilerle sona erdi.