…
…
…
…
…
…
…
14 Kasım 2020, Cumartesi Van,Türkiye

Psikososyal Destek Ekibimiz İzmir’den Döndü


İzmir ilinde yaşanan deprem için Müdürlüğümüz psikososyal Destek Ekibi 1 haftalık başarılı saha çalışmalarından sonra ilimize döndüler.

Ekibimiz ilk olarak gece vardiyasında görev alarak depremzede vatandaşlarımızın acil olan ihtiyaçlarını belirlediler ve ilgili kurumlara ihtiyaç listelerini bildirerek vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiler. Sonrasında ise gündüz vardiyasında Buca ve Bornova ilçelerinde istatistiki veriler rapor oluşturularak Bakanlık ekiplerimize sunuldu. 2718 Barınma imkanı sunulan çadırlarda 5912 kişiye İl Müdürlüğümüz ve diğer illerden gelen ekiplerimiz ile beraber tüm imkanlar seferber edilerek psikososyal destek hizmetleri sunuldu. Ekibimiz Buca stadında iki çocuğumuzun doğum günü kutlayarak farklı etkinliklere katıldılar. Çoğunlukla çocukların yaşadığı depremin etkilerini unutturmak ve psikolojilerini düzeltmek için etkinlik çadırlarında çocuklarımız ile oyunlar oynayarak onların ve ailelerinin motivasyonlarını yüksek tutuyorlar.

Bakanlığımız ve İzmir ilinde özverili bir şekilde görev yapan tüm kamu personeli  ve halkımız Van halkına teşekkürlerini sundular. Bizlerde Van adına onlara şükranlarımızı sunarak  ‘’Van aynı acıları yaşayarak acılarınızı hafifletmek adına her zaman yanınızdadır.’’ dedik.