…
…
…
05 Eylül 2019, Perşembe Van, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle ve Erken Yaşta Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planları Teknik Kurul Toplantısı düzenlendi.


Kadına Yönelik Şiddetle ve Erken Yaşta Zorla Evliliklerle Mücadele İl Eylem Planları Teknik Kurul Toplantısı düzenlendi.

Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda İl Müdürümüz Abdurrahman ÇOHAZ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Müdür Yardımcımız Selma BİÇEK, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürümüz Nesibe YILMAZ ve çeşitli kamu kurum, kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.  

Toplantıda İl Müdürümüz Abdurrahman ÇOHAZ ‘’Cumhurbaşkanlığının birinci 100 günlük icraat programı kapsamında yer alan ‘’ kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması’’ eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bakanlığımızın göndermiş olduğu Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planının taslağının düzenlenerek yeni bir İl Eylem Planının oluşması adına çalışmalarımız devam etmektedir.’’ Diyerekten toplantı gündeminden bahsetti. Bu planla ilgili İl Müdürlüğümüzde Psikolog olarak görev yapmakta olan Çağın PAŞAOĞLU tarafından Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı taslağı ve Kadın Kooperatiflerinin Güçlenmesi İşbirliği Protokolü maddeleri sunularak katılımcılar tarafından değerlendirmeler yapıldı.

Yapılan değerlendirmeler doğrultusunda Kadın Kooperatiflerinin güçlenmesi konusunda Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve KOSGEB İl Müdürlüğü temsilcileri tarafından da sunumlar gerçekleştirildi.