…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2020, Perşembe Van - Türkiye

İlimizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Etkinlikleri Düzenlendi


Bakanlığımız tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak  ‘‘Kadına Yönelik  Şiddetle Mücadele Günü’’ kapsamında Vali, Vali Yardımcıları ve Kaymakamların başkanlığında ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile toplantılar yapılarak slayt eşliğinde  Kadına Yönelik  Şiddetle Mücadele konuları ele alındı. Şiddete karşı bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan plan ve projeler anlatıldı.

Sekretaryasını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği ‘‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” ilimizde de Vali Yardımcısı Abdulhamit KARACA başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin ele alındığı toplantıda konuşma yapan İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN Kadına yönelik şiddetin en önemli insan hakları ihlallerinden olduğunu, kadınların bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ettiğini söyledi. Toplantı sonrası Kamu Kurumu ve STK temsilcilerinin de yer aldığı toplantı heyeti Vali Yardımcısı Abdulhamit KARACA eşliğinde Cumhuriyet Caddesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan stantları gezdiler.

13 ilçemizde eş zamanlı olarak Kaymakamlar, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerimiz, İl Emniyet Müdürlüğü ve Turuncu renginin hakim olduğu stantlarda, "Şiddete Dur De" sloganıyla vatandaşlara ALO 183 hattı ve KADES uygulaması anlatılarak bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Vatandaşlara Kadın Konukevinde barınan kadınlarımızın el emeği, göz nuru ile yapılmış turuncu renkli anahtarlıklar, fularlar ve maskeler hediye edilerek ‘‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye’’ dikkat çekilerek, Cumhuriyet caddemiz Şiddete Hayır’ın rengi turuncularla renklendi.

   Stant ziyaretleri sonrası toplantı heyeti 2020 yılında Kadına Yönelik Şiddetle mücadelede daha etkin ve vaka bazlı çalışmanın hedeflendiği Aile İçi Şiddetle Mücadele Bürosunu ziyaret ederek, İpekyolu Aile İçi Şiddet Bürolarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

            İpekyolu Belediyesi ile Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz tarafından  ortaklaşa hazırlanan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kent Park’ta da  turuncu balonların uçurulduğu farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.