…
06 Ocak 2020, Pazartesi van/türkiye

İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN’ın 7 - 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Tebrik Mesajı


Sosyal devlet olma bilinci ve pratiğiyle bütün engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuz gibi görme engelli kardeşlerimizin de yanındayız. Onlar için yaşamı kolaylaştırmak ve sahiplenme duygusu ile sorunlarını paylaşmak insani ve asli görevimizdir.  

        Engelli kardeşlerimiz için hayatın akışına katılacak ve her türden aktivite ile herhangi bir birey gibi yaşayacak ortamlar sağlamalıyız. Engellinin muhtaç olma duygusunu azaltacak projeler uygulamayız.   Onları hem kendilerine hem de topluma faydalı, üretken ve bağımsız bireyler haline getirebilmeliyiz.  

        Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının görme engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkati çekmek ve onların ihtiyaçları ve karşılaştıkları zorluklar konusunda farkındalık oluşturmak noktasında verimli şekilde değerlendirileceğine inanıyorum.  

        Tüm vatandaşlarımızın engelli kardeşlerimiz için gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla tüm görme engelli kardeşlerimizin ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nı kutluyor ve en kalbi duygularla selamlıyorum.