…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2022, Salı Van,Türkiye

İl Müdürümüz Tarık Kuşman 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı


‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca, savaş ve yoksulluktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan kadın göçmenler için düzenlenen programa Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Eşi Meral Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, İl Müdürümüz Tarık Kuşman ve İl Müdür yardımcımız Nesibe Yılmaz katıldı.

Göçmen kadınların göç yolunda yaşadıkları sıkıntılara değinen Vali Bilmez, “Kadın göçmenlerle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ vesilesiyle bir araya geldik. Dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlardan dolayı, evini, yurdunu terk etmek zorunda kalan milyonlarca aileye şahitlik ediyoruz. Bu göç yolunda insanlığı utandıracak düzeyde acılar, dramlar yaşanıyor. Onun için bütün insanların el ele verip, bu acıları hep birlikte paylaşması gerekiyor” dedi. 

 

Ardından İl Müdürümüz Tarık Kuşman ve İl Müdür yardımcımız Nesibe Yılmaz İl Müdürlüğümüz ve Bağlı kuruluşlarımızda bulunan kadın personellerimizi birer birer ziyaret ederek kendilerine şal ve çiçek hediye ettiler.