…
02 Aralık 2019, Pazartesi İpekyolu, Van

İl Müdürü Abidin GÖKSOY'un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Engellilerin toplumsal hayata katılmaları, daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri ve yasal haklardan istifade edebilmeleri modern toplumların öncelikli konusudur.

1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 3 Aralık tarihinin “Dünya Engelliler Günü” olarak ilan edilmesiyle bu alanda toplumun tüm kesimlerinin sorumluluklarının farkına varmaları sağlanarak, gerekli çabaların gösterilmesi ve çalışmalar yapılması amaçlanmıştır. 

Bu çerçevede, engelli vatandaşlarımızın sağlık gereksinimlerinin en iyi şekilde karşılanması, becerilerinin geliştirilmesi, iş bulma imkanlarınınartırılması, çalışma ve yaşam standartlarının iyileştirilmesi için devlet, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün işbirliği önem taşımaktadır.

Engelli bireylere dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasını sağlayacaktır. Bu durum, ülke olarak bizi çağdaş toplumlar seviyesine çıkaracak en önemli unsurlardan biri olacaktır. Saygı ve sevgilerimle tüm engellilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kutlu olsun.