…
…
05 Kasım 2019, Salı Muradiye Van

GÖNÜLDEN GÖNÜLE DOST SOHBETLERİ


       Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce, Sayın Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ'in eşi Meral BİLMEZ Hanımefendi nin himayelerinde Muradiye Kaymakamı Erkan SAVAR'ın destekleriyle İl Müdür Yardımcımız Selma Biçek'in Kordinatörlüğünde Gönüldeden Gönüle Dost Sohbetleri Projesi kapsamında il Genelinde pilot ilçe olarak belirlenen Muradiye İlçesi ve köylerinde İl Müdürlüğümüze bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Müftülük ve İlçe Sağlık Müdürlüğü, işbirliği ile Aile İçi Şiddetle Mücadele,Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele, İntaharları Önleme,Madde Bağımlılığı ile Mücadelede ,Aile içi İletişim ve Mahremiyet Eğitimleri ile ilgili çalışmar başlatıldı.
        Programının açılış konuşmasını yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek, Aile bilincini tam anlamıyla oluşturmak için bir arada olduklarını ifade etti.
     Ardından Vali Bilmez’in eşi Meral Bilmez konuşmasına, geçmiş dönem de Muradiye’de kaymakam olarak görev yapmış eşi Mehmet Emin Bilmez’in selamlarını ileterek başladı. Muradiye halkının 20 sene önce kendilerini nasıl uğurladıysa öyle de sıcak karşıladıklarını ifade ederek teşekkürlerini ileten Bilmez, ‘’Biz aile bilinci olayına duyarlılık için bir yerden başlamak istedik. İlk olarak sizlerle Ünseli de bir araya geldik. Teveccüh gösterip geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Naçizane tavsiyem kocalarınıza, kadınlarınıza, çocuklarınıza değer katın ki, toplum içerisinde sizlerde değerli, itibar sahibi insanlar olasınız. İnsanlar itibarını koruyunca aileler kıymetli olur. Bu duygu ve düşüncelerle her birinize katılımlarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
       Daha sonra Muradiye Sosyal Hizmet Birim Sorumlusu Sosyolog Erkan Bayram,Edremit ilçe Vaizi Enise Eker, İpekyolu Sağlıklı Hayat Merkezinden Dr. Zübeyde Tezcan, Muradiye ilçe Sağlık Müdürü Cumali Demirkol ve İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere, aile ve aile bilinci ile ilgili konuşmalar yaptı.
        Eğitim programına, Meral Bilmez’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit’in eşi Şebnem Yiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ’ın eşi Reyhan Karabağ, Muradiye İlçe Kaymakamının eşi Esma Savar, Kadın Hakları Aktivisti Esma Gölgülü Özdemir, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selma Biçek, kurum personelleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.