…
…
…
…
05 Nisan 2021, Pazartesi Erciş/Van

Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlendi


    2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Erciş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fuat Baran,  İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir, İlçe  Müftüsü Abdullah Bora, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık İşler ile diğer Kurum Amirleri,  Siyasi Parti Başkanları, Otizmli çocuklar ve aileleri,  Öğretmenler,  Rehabilitasyon Merkezi Yetkililerinin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Parkında vatandaşlara Otizm ile ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra Toplumsal farkındalığı oluşturmak amacıyla engellerimizin özel gereksinimlerini dikkate alan pankartlarla Kaymakamlık Binasına doğru kısa mesafede yürüyüş yapıldı. Kaymakamlık bahçesinde otizmli çocuklar ile balon uçurtma etkinliği ve büyük bir beze eller boyanarak el izi çalışması yapıldı. 

      

       Ardından Konferans Salonuna geçişte Protokol salonununda şövalelerde özel gereksinimli çocuklarımızın yapmış oldukları resim sergisi ziyaret edildi. Konferans salonunun önündeki alanda stant kurularak vatandaşlara otizm ile ilgili bilgilendirme yapıldıktan sonra Gül Bahçesi Anaokulunun "OTİZMİN FARKINDA OL" yazılı anahtarlıkları dağıtımı yapılarak konferans salonuna geçildi. Erciş Sosyal Hizmet Merkezinin açmış olduğu stantta Otizmle ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

 

        Erciş Kaymakamı Dr. Nuri Mehmetbeyolğlu 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Otizmli çocukların şarkıları ve bir dizi etkinlik ile devam etti.  Özel gereksinimli çocuklarımızın müzik eşliğinde O T İ Z M harflerini kullanarak brandaya yerleştirme çalışması,  Özel gereksinimli çocuklarımızın grup şeklinde şarkı ve dans gösterisi ile konferans sona erdi.

 

İlçedeki Bilbordlara toplumsal farkındalığı oluşturmak için 2 Nisan Dünya Otizm gününün anlam ve önemini gösteren afişler asıldı.andı.