…
20 Ekim 2020, Salı Erciş/Van

Erciş SHM’den Kızılay Erciş Şubesine Ziyaret


        Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fuat BARAN ve ASDEP personeli tarafından Erciş Kızılay Şubesi ziyaret edildi. Erciş Kızılay Şube Başkanı Kurbani ÖZDAŞ ve personelleri ile yapılan toplantıda Sosyal Hizmetlerin çalışma alanları ve Kızılay'ın çalışma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

         Erciş Kızılay Şube Başkanı Kurbani ÖZDAŞ sosyal hizmetlerin daha çok sahada hizmet verdiğini ve sürekli sahada çalışan personellerin bulunduğunu dile getirerek acil yardıma ihtiyacı olan ailelerin kendilerine bildirilmesi veya bizlere yönlendirilmesi ile onlara gerekli yardımı en hızlı şekilde sağlayabileceklerini ifade ettiler. Kurbani ÖZDAŞ gerek duyulan hallerde aileleri aynı gün içerisinde Kızılay'a yapacakları başvuru ile o gün kendilerine gıda ve giyecek yardımı yapabileceklerini söyledi.

 

       Sosyal Hizmet Merkezi olarak Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müferreh bir toplum için ailelerin yanında olacaklarını belirten Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fuat BARAN ise Sosyal Hizmet Merkezinin kendi içerisinde farklı birimlerinin olduğunu ve farklı çalışma prensiplerinin bulunduğunu bundan dolayı her gün hane ziyaretlerinin yapıldığını ve aynı zamanda ASDEP personellerinin her gün hane ziyareti yaparak aileler ile görüştüğünü beyan ederek gerekli durumlarda ailelerin yönlendirilmesini sağlayacaklarını belirtiler.

 

       Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm topluma hedefleyen katılımcı bir anlayışla Erciş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Fuat BARAN ve Erciş Kızılay Şube Başkanı Kurbani ÖZDAŞ çalışma alanlarında birbirlerine fayda sağlayacak şekilde vatandaşa hizmetin en etkin şekilde ulaştırılması amaçlandığını ifade ederek ziyaret sonlandırıldı.