…
…
…
…
…
14 Eylül 2020, Pazartesi İpekyolu/van

Çatak Şehitleri Törenle Memleketlerine Uğurlandı


     Van'ın Çatak ilçesi Andiçen Mahallesi kırsalında gerçekleştirilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıya çıkan çatışmada şehit olan 3 asker düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

          

         Şehitler Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top ve Jandarma Uzman Çavuşlar Yusuf Uyar ile Sezer Uçar'ın Türk bayrağına sarılı naaşları, Van Jandarma Helikopter Filo Komutanlığındaki tören alanına getirildi.

         Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu ve Van İl Müftü Vekili Sacit Emiri dua etti.

         Tören mangasının omuzlarında tekbirler eşliğinde taşınan ve uçağa bırakılan Şehit Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top'un cenazesi memleketi Samsun'a, şehit Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar'ın cenazesi Eskişehir'e ve şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar'ın cenazesi de Hatay'a uğurlandı.

        Törene İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Vali Mehmet Emin Bilmez, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tarık Kuşman, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, şehit yakınları, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.