…
…
…
…
25 Aralık 2020, Cuma Van - Türkiye

397 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınının Atamaları Online Kura İle Gerçekleşti


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından pandemi nedeni ile alınan önlemler çerçevesinde 397 Şehit, Şehit Yakını ve Gazi ve Gazi yakınlarının atamaları online çevrimiçi kura ile yapıldı.

İlk kez çevrimiçi olarak düzenlenen Şehit Yakını Gazi ve Gazi Yakınlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atama Töreninde konuşan Bakan Selçuk, şehitlik ve gazilik makamının ulvi bir makam olduğunu söyledi. Cennet mertebesine erişen her şehidin, gazilik mertebesine ulaşan her gazinin, devlet ve millet olarak ülkemizin teminatı olduklarını kaydeden Selçuk, “Kur’an’da ‘Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz’ buyuruluyor. Milletimizin şan ve şerefle yazdığı kahramanlık destanlarının temelinde işte bu ayete imanımız var. Sizlerle beraber bu davamızı bu imanımızı gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi.

İlimizde atama bekleyen altı şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı temsilen kura çekimine katılmak üzere 2015 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Abdulhalık ARAZ'ın kardeşi Nazi ARAZ katıldı. Kura çekimine İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN ve İl Müdür Yardımcımız Mehmet Salih ATLI'da katılarak Naci ARAZ'ın heyacanına ortak oldular.

İl Müdürlüğümüze atanan Naci ARAZ'ı tebrik eden İl Müdürümüz Tarık KUŞMAN ve İl Müdür Yardımcımız Mehmet Salih ATLI bundan sonraki hayatında başarılarının devamını dilediler. Bakanlığımızın hizmet standartları ve çalışma alanlarında bahsederek, gönüllülük esası üzerine çalışması ve halkımıza her zaman sağ duyulu, duyarlı davranması gerektiğini söylediler.