…
…
…
…
…
…
…
…
15 Mayıs 2019, Çarşamba Uşak, Türkiye

Vali Funda Kocabıyık; “Önemli olan zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıdır


Valimiz Sayın Funda Kocabıyık 10 – 16 Mayıs Engeliler Haftası münasebetiyle, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Müdürümüz Mustafa Peltek ve STK temsilcileri ile engelli öğrencileri makamında kabul etti.

Ziyarette konuşan Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, engelli vatandaşların günlük yaşama katılımlarının sağlanmasında toplumda yaşayan tüm bireylere önemli görev ve sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Valimiz Sayın Funda Kocabıyık, “Hayatımızın bir parçası olan engellerimiz, bizim yaşama sevincimize, başarılarımıza, mutluluğumuza mani değildir. Önemli olan zihinlerdeki engellerin kaldırılmasıdır. Yaşanan birçok örnek bize gösteriyor ki imkan sağlandığı taktirde engelli bireylerin aşamayacakları engel yok. Bu azim ve başarıları kendileri ve ailelerini olduğu gibi toplumumuzun her kesimini de gururlandırmaktadır. Farkındalık oluşturmak ve engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için büyük gayret sarf eden sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmaları takdire şayandır. Bunun yanı sıra devletimiz son yıllarda engelli bireylerin yaşadıkları sorunları en aza indirmek için reform niteliğinde önemli çalışmalara imza atmıştır. Kentimizin tüm dinamikleri ile birlikte engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi problemlerimiz olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye kararlılıkla devam etmekteyiz.” diye konuştu.

Konuşmasının ardından engelli öğrencilerle sohbet eden Valimiz Sayın Funda Kocabıyık daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.