…
…
…
…
04 Mart 2021, Perşembe Uşak, Türkiye

Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak Etkinliği Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi


Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak Etkinliği Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi.

           Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Çanakkale Zaferine katkıda bulunan yurdun her köşesinden gelen askerlerimizi, şehitlerimizi, gazilerimizi temsilen 81 ilimizden 81 bayrağımızın, gençlerimiz aracılığıyla Çanakkale Şehitliğinde buluşmasını içeren Anadolu Gönül Yolu – 81 Genç 81 Bayrak Etkinliği düzenlenmektedir. Etkinlik ile vatan ve bayrak sevgisinin pekiştirilmesi, gelecek kuşaklara aktarılması, şehitlik olgusunun milli ve manevi, yüksek insani değerlerle işlenmesi; bu vesileyle vatan sevgisinin gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılması, bunun gençlere aktarılması ve davranışa dönüşmesinin sağlanması ve gençlerimiz arasında milli duyguların daha fazla gündemde tutulmasının sağlanması amaçlanmaktadır.

        Etkinliğin Ege Bölgesi kapsamında Afyonkarahisar temsilcisi tarafından teslim alınan Şanlı Bayrağımız Denizli, Muğla, Aydın, İzmir ve Manisa illerinde düzenlenen törenlerin ardından Manisa temsilcisi genç tarafından ilimiz temsilcisine Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK’ın katılımlarıyla 04.03.2021 tarihi saat 14.30’da bayrak devir teslim töreni ile teslim edilmiş ve ilimiz temsilcisi genç tarafından 05.03.2021 tarihi saat 10.00’da Kütahya temsilcisine törenle teslim edilecektir. ​