…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
27 Kasım 2023, Pazartesi Uşak, Türkiye

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü


Türkiye’de kadına şiddet konusu en önemli sosyal meselelerden birisi olmaya devam ediyor. Bu sosyal sorun nedeniyle çok sayıda kadın büyük bir sıkıntı yaşarken bazı kadınlar canlarından oluyorlar. İlimizde de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, eski belediye binası önünden 15 Temmuz Şehitleri Meydanına kadar süren yürüyüşle başladı. Yürüyüşe, Valimiz Sayın Dr. Turan Ergün, eşi Hülya Ergün Hanımefendi, Uşak AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl protokolü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonrası kadına şiddeti önleme konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Şiddet bir suçtur. Sadece kadına, insana değil. Hatta diğer canlılara karşı şiddette bir suçtur. Herkesin onurlu bir yaşam hakkı vardır. İnsan haklarının temelinden birisidir bu. Bugün kadına karşı şiddet denilince maalesef bu şiddetlerinin failinin çoğu aile bireyleri arasında yer alıyor. Kadının eşi, çocuğu, eski eşi, nişanlısı vb. hâlbuki biz ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz, bir dinin mensuplarıyız. Bizim ne dinimizde ne örfümüzde ne âdetimizde kadın şiddete yer yoktur bunu kesin olarak ifade edelim. Daha 2 gün önce Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kadına yönelik şiddete karşı alınacak tedbirlerle ilgili bu zamana kadar yapılan bütün uygulamalar, daha da koordineli hale getirecek bir genelgeye bağlandı. Kadına yönelik şiddetle ilgili bir eylem planı uygulanıyor ülkemizde. Bu eylem planı çerçevesinde değişik koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Farkındalık etkinlikler, turuncu balonların havaya salınmasıyla son buldu.