…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2021, Pazar Uşak, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.


19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK'ın yanı sıra, Milletvekilleri Mehmet ALTAY, Özkan YALIM, Uşak Belediye Başkan Vekili Kemal SOLAKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami KORKMAZ, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut GEZER, İl Jandarma Komutanı Albay Murat KILIÇ, protokol üyeleri ve gaziler katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK, törenin ardından Kıbrıs Gazisi Ahmet YEŞİLKAYA ve Gazi Tuncay BEKTAŞ’ı ziyaret etti.

Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK ziyaretlerinin ardından şehit aileleri, gazi ve aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Has bahçe sosyal tesislerinde gerçekleştirilen yemeğe Valimiz Funda KOCABIYIK'ın yanı sıra Milletvekilleri Mehmet ALTAY, Özkan YALIM, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami KORKMAZ, Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut GEZER, İl Jandarma Komutanı Albay Murat KILIÇ, protokol üyeleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan yemek programında konuşan Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK  ‘’Anadolu’yu vatan toprağı yaptığımız ilk günden bu yana bizi vatanımızdan mahrum etmek isteyenler hep olmuştur ve olmaya devam edecektir. Sadece kirli ve melun adları birbirinden farklı; fakat emelleri aynı olan bu ihanet odaklarının karşısına asırlardır iman dolu göğsünü siper eden ve bu uğurda şahadeti, gaziliği bir onur madalyası olarak ruhunda ve göğsünde taşıyan aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzu ödememiz mümkün değildir. Kahraman şehit ve gazilerimizin destanlara konu olan fedakârlıkları karşısında hissettiğimiz şükran duygularını ifade etmenin bir yolu bulunamaz. Bu nedenle aziz Türk milletinin birer ferdi olarak bizlere düşen en önemli vazife, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize bıraktıkları emanete canımız ve kanımız pahasına sahip çıkmaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canını hiçe sayarak vatan savunmasına koşan bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve sonsuz minnet duygularımla kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK’ın konuşmasının ardından program İl Müftüsü Kazım GÜZEL’in yaptığı dua ile sona erdi.

Valimiz Sayın Funda KOCABIYIK, yemek programından sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesini ziyaret etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Kemal CENGİZ ve dernek üyeleri ile sohbet eden Vali Funda KOCABIYIK, başkan ve üyelerin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutlayarak gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.