…
…
…
…
30 Mayıs 2019, Perşembe Tunceli , Türkiye

“Milli Madalya Tevcih Töreni ve İftar Programı Düzenlendi.


KKTC tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimiz için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası Kıbrıs Gazilerimize tevcih töreni ve şehit aileleri ve gazilerimiz için iftar programı düzenlendi. Milli Mücadele Madalya tevcih işlemlerinin koordinasyonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sağlanmış olup; Bakanlığımız tarafından basım işlemi tamamlanıp İl Müdürlüğümüze gönderilen madalyalar Kıbrıs Gazilerimize teslim edildi.

 

Milli Mücadele Madalya Töreni ve iftar programımıza Sayın Valimiz Tuncay SONEL, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat ÇOLAK, 4.Komando Tugay Komutan V. Piyade Albay Yılmaz USTAOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İŞLEK, Vali Yardımcıları Akın ZOR ve Selçuk YOSUNKAYA, İl Emniyet Müdürü Doğu ATEŞ, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan ŞEN, Mit Bölge Müdürü, İl Müdürümüz Mehmet Akif Bildirici, protokol üyeleri, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve ailelerimiz katıldı.

İl Müftü V. Zafer Güneş’in duasıyla son bulan iftar programından sonra KKTC tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilerimiz için hazırlanan madalya töreni ile 20 adet Milli Mücadele Madalyası Kıbrıs Gazilerimize tevcih edildi. Şehitlerimizin ve Gazilerimizin fedakârlığının karşılığı elbette ki olamaz. Bizler fedakârlıklarının bir nişanesi olarak madalyalarını kendilerine teslim ederken karşılığı olmayan bir gönül borcu içerisindeyiz.

Bu vesileyle yurt içinden ve yurt dışından ülkemizin milli birliğini ve beraberliğini tehdit eden her türlü terör eylemine karşı ana vatan, yavru vatan demeden şehadet şerbetini içmek için canı gönülden canlarını vatanları için Hakka teslim eden şehitlerimizi rahmetle anar, gazilerimize Allah’tan esenlik ve huzur içinde geçecek ömür geçirmelerini dileriz.


İftar yemeğinin ardından Sayın Valimiz ve protokol üyelerimiz, iftara katılan şehit yakınlarını ve gazilerimizi masalarında ziyaret ederek dilek ve temennilerini dinlediler. Samimi bir aile ortamını aratmayan iftar programımızda tüm katılımcılar İl Müdürlüğümüze organizasyon dolayısıyla memnuniyetlerini ifade ettiler.