…
30 Eylül 2020, Çarşamba Trabzon, Turkey

İl Müdürümüzün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Mesajı


Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlerimize yol gösterici birer ışık olan yaşlılarımızın içinde bulunduğu koşulları anlamaya adanmış bu günde, tüm büyüklerimizi en içten duygularımla kucaklıyorum.

Bizleri bu günlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek, toplum olarak hepimizin asli görevleri arasındadır.

Yaşlılarımıza yönelik hizmetlerin sunumunda bugüne kadar ağırlıklı olarak uygulanmakta olan huzurevi gibi kurum bakımı hizmetleri yanında, evde bakım, gündüzlü bakım vb. koruyucu önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar devam etmektedir.

Yaşlılarımızı, ülkemizi ve dünyayı saran Covid-19 salgınından korumak amacıyla çeşitli önlemler alarak hem kurumlarda hem de evde kalmak zorunda olanların yanında olarak bu süreçte kimsenin mağdur olmamasına yönelik eylem planları devreye sokulmuştur. Bu kurumsal, aynı zamanda insani bir sorumluluk ve hizmettir.

Çabamız yaşlılığın bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılıp, herkes için bir “ikinci bahar” olması içindir. Bu çabamıza destek veren, herkese teşekkür ediyor, değerli büyüklerimize en kalbi duygularla uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.