…
18 Mart 2022, Cuma Trabzon, Türkiye

18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI


Ömürlerini ülkemize ve milletimize hizmetle geçiren, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız; aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılarımızın yaşadıkları olaylar ve tecrübeleri ile geleceğin şekillenmesine ışık tuttuğunu unutmamamız gerekir. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır.

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bir kere daha hatırlayarak, toplumumuza sağladıkları katkılarla her zaman hatırlanmaları gerektiğinin daha önemle vurgulanması için ilan edilen önemli bir haftadır. Bu hafta, toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının üretilmesi, kamuoyunun yaşlılığa ilgi, duyarlılık ve hassasiyetinin sağlanması açısından büyük bir önem arz etmektedir.

Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının kuruluş ortamında sağlanması sosyal devlet anlayışımız gereği öncelikli hedefimizdir. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, yaşlı hizmetlerini yaygınlaştırmak, hizmet kalitesini artırmak, yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir ömür sürmelerini sağlamak temel amacımızdır.

Yaşlılarımıza sunulan hizmetlerin bir lütuf değil bir borç olduğu bilinciyle tüm büyüklerimizin “Yaşlılara Saygı Haftasını” kutlar, yaşama sevinçlerinin hiç bitmeden huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini diler, saygılarımı sunarım.