…
…
…
…
07 Mayıs 2021, Cuma Trabzon, Turkey

Şehit Annelerimizle Gönül Buluşmaları


Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanmaktadır. Bizi biz yapan, milli değerlerimizi, toplumsal kültürümüzü ve geleneklerimizi nesilden nesile aktarılmasında en önemli rol annelerimizindir.

Şefkatin, merhametin ve umudun adı olan annelerimiz, hayatımızın emektarlarıdır.  Bu bağlamda çok özel bir gün olan anneler gününün en mukaddesi hiç şüphesiz şehit annelerimizdir.  Şehit anneleri için bir taraftan hüzün, bir taraftan evlatları için gurur duydukları anneler gününün değeri çok daha farklıdır. Onlar yetiştirdikleri evlatlarını hiç çekinmeden vatan, millet, bayrak ve devlet için göreve uğurladılar.

Pandemi ve tam kapanma nedeniyle aziz evlatlarının kabirlerini ziyaret edemeyen şehit annelerimizi bu özel günde evlatları ile buluşturmak amacıyla 9 Mayıs Pazar günü “Şehit Annelerimizle Gönül Buluşmaları” adında Sülüklü Şehitlik Mezarlığında video konferans yöntemiyle tüm şehit annelerimizin katılımıyla temsili olarak anma töreni ve Kur’an tilaveti programı gerçekleştirilecektir.

 Bu bağlamda başta evlatlarını vatan topraklarına emanet eden şehitlerimizin anneleri olmak üzere, annelik vasfını taşıyan değerli personelimizin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü’nü yürekten kutluyor, tüm anne ve anne adaylarına sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.