…
…
…
…
02 Nisan 2021, Cuma Trabzon, Turkey

Otizme Mavi Işık Yak!


Müdürlüğümüzce ‘Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında otizme farkındalık oluşturmak için ‘Otizme Mavi Işık Yak’ sloganıyla bir çalışma gerçekleştirildi. Bu amaçla şehrimizin tarihi ve turistik yönden en gözde eserlerden biri olan Ayasofya Camii maviye büründü. Otizmin farkındalığını artırmak için gerçekleştirilen bu ışıklandırmanın amacına katkı sağlaması beklenmektedir.

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edilmiştir. Nisan ayında ‘Otizm Farkındalık Ayı’ çerçevesinde tüm dünyada otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmelerini temin etmek ve onlara engelsiz bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir. Otizm bir hastalık, bir engel, bir yetersizlikten çok, farklılıktır. Farklılıkları birlikte fark edelim ve onların sevgi dolu enerjilerini hissedelim.