…
…
…
…
…
03 Mart 2022, Perşembe Trabzon, Türkiye

KTÜ Ziyareti


Kuruluşumuz Fatih Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde koruma ve bakım altında olup Üniversite sınavına hazırlanan 6 çocuğumuzla 28.02.2022 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi ziyaret edilmiştir.

Çocuklara Kuruluşumuz personellerinden Öğretmen Tayfun ÇOLAK, Psikolog Selçuk ÖZDER ve Psikolog Gülden GENÇ eşlik etmiştir. Bu ziyaretle çocukların üniversite yaşamını görmesi, bölümleri tanıması, üniversite kültürünü ve oradaki yaşamı tanıması amaçlanmıştır. Gezi kapsamında Mühendislik, Edebiyat, Yabancı Dil bölümleri ile ÖSYM bürosu gezilip bir çocuğumuzun kaydı yaptırılmış, bir restoranda yemek yenmiştir. Gezi esnasında üniversite içerisinde bölümler arası futbol maçı olduğu görülmüş ve çocukların ilgisi sebebiyle müsabakanın bir kısmı izlenmiştir.

Çocukların gezi sırasında oldukça ilgili oldukları, bölümlerle ilgili sorular sordukları,  üniversiteye gitme konusundaki isteklerinde artış olduğunu ifade ettikleri gözlemlenmiştir. Çocuklara, sınava kadar bu ve benzeri tanıtıcı çalışmaların devam edeceği anlatılmıştır.