…
…
…
…
18 Kasım 2019, Pazartesi Trabzon, Turkey

Trabzon’da 72 Kıbrıs Gazisine daha madalya ve beratı verildi.


Trabzon’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kuruluş yıl dönümünde 77 Kıbrıs gazisine Milli Mücadele Madalyası ve beratları düzenlenen tevcih töreninde Vali İsmail USTAOĞLU tarafından verildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gaziler için hazırlanan Milli Mücadele Madalyası ve Beratı için tevcih töreni yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende Vali İsmail USTAOĞLU,  72 Kıbrıs gazisine madalya ve beratlarını takdim etti.

Vali Ustaoğlu törende yaptığı konuşmada Kıbrıs tarihine değindi ve “1974 te de Barış Pınarı Harekâtında da Türk Askeri zulme dur demiştir.” dedi

Tören sonrasında ise toplu fotoğraf çekimi oldu.

Trabzon’da yine geçtiğimiz haziran ayında yapılan törende 150 Kıbrıs gazisine madalya ve beratı verilmişti.

Törenin organizasyonunu sağlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet KURT tören öncesi ve sonrası gazilerle tek tek yakından ilgilendi. Kurt gazilere hitaben:  “Bedenen yaşlanan ama ruh olarak hareket günündeki aynı heyecan ve dinamizme sahip siz değerli gazilerimizin nişanesini sunmaya vesile olmak bizler için de bir onurdur.   Türk Askerinin cesaret ve kahramanlığının, Milli mücadele ruhunun nesilden nesile aktarılacağından hiç şüpheniz olmasın.” Dedi.