…
…
…
…
…
…
…
26 Ekim 2023, Perşembe Trabzon, Türkiye

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Kadın Kooperatiflerini İl Yöneticilerimiz İle Buluşturduk.


Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’ın himayelerinde 24.10.2023 tarihinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, İl Müdürümüz Sayın N. Seha Sağlam’ın teklifi üzerine kadın kooperatifleri tanıtımına yer verildi.

Toplantıda Kooperatiflerin çalışma alanları ve faaliyetleri, koordinasyon üyelerine detaylı bir şekilde anlatılarak; kamu kurumları, üniversiteler ve yerel yönetimlerden, kooperatiflere destek istendi.

Toplantı öncesinde, Arsin OSB Üreten Eller Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi, S.S.  Zirve Kadın İstihdam Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Birlik Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sınırlı Sorumlu Hayratlı Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi, Sınırlı Sorumlu Akademi Kültür ve Sanat Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Vakfıkebir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyelerinin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği stantlar kurularak, üreticilerin emekleri yakından incelendi. Bu tür etkinlikler, kadın üreticilerin girişimlerinin sürdürebilirliğini ve büyümesini sağlamak için önemli bir adımdır. Kadınların üreten, gelişen, geliştiren bireyler olarak ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarında tam bir iyi uygulama örneği olan ‘kadın kooperatiflerimiz’in desteklenmesi kamusal sorumluluğumuzdur.