…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Aralık 2021, Cuma Trabzon, Türkiye

Özel Hamsi Şenliğimiz Fark Yaratıyor


Kuruluşumuz Trabzon Gündüz Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi 07.12.2021 tarihinde kuruluş bahçesinde gelenekselleşen 5. ‘Özel Hamsi Şenliği’ni gerçekleştirmiştir. 2021 yılı UNESCO tarafından tüm dünyada anılacaklar listesinde yer alan “Yunus Emre” bu yılki şenliğimizin teması olarak belirlenmiştir.

Şenliğe, İl Müdürümüz N. Seha SAĞLAM, İlimizdeki sosyal hizmet kuruluşlarının yönetici ve çalışanları, kuruluşumuz hizmetlerinden yararlanan engelli bireyler, aileleri  ile çok sayıda davetli katılmıştır.

Kuruluş Müdürü Cafer ASAN açılış konuşmasında; ‘Ölümünün 700. yılında kendisini rahmet ve minnetle andığımız büyük düşünür ve halk ozanımız Yunus Emre’nin Türk milletinin olduğu kadar tüm insanlığın ortak değeri olduğunu, insan sevgisi ve evrensel düşünceleri nedeniyle UNESCO tarafından 2021 yılı içerisinde tüm dünyada anılacaklar listesinde yer aldığını, Cumhurbaşkanlığımız tarafından da 2021 yılının “ Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildiğini, hümanist düşüncelerinin sosyal hayat açısından da bugünkü anlayışla paralellik gösterdiğini belirterek, başta kuruluş çalışanları olmak üzere katkı ve katılımda bulunan herkese teşekkür ederim’ dedi.  

Şenlikte “Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe” teması üzerinden gerçekleştirilen etkinliklerde Yunus Emre’ye ait şiirlere ve ilahilere yer verilmiştir. Halk oyunları gösterisi, engelli bireyler tarafından şarkılar/türküler söylenilmesi, skeçler gibi etkinlikler gerçekleştirmiştir. Etkinlikler, katılımcıların büyük ilgisini çekmiş ve büyük bir coşkuyla karşılanmıştır.

Şenlikte katılımcılara 100 kg hamsi ve diğer ikramlarda bulunuldu.