…
31 Ekim 2019, Perşembe Trabzon,Turkey

İl Müdürü Ahmet Kurt: Yeni Emine Bulutlar Ölmesin!


Tüm Türkiye’de Trabzon dahil 15 pilot ilde uygulanan elektronik kelepçe uygulaması, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş Başkanlığında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet KURT’un ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin katılımı ile ikincisi gerçekleşen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında ele alındı.

                Toplantıda Şiddet Önleme ve İzleme Merkezince yapılan sunumda;  Elektronik kelepçe uygulaması iş akış şeması, Vakanın Tespiti ve Mahkeme Kararı Alınması Süreci, Mahkeme Kararı Alınmasından Cihaz Takılmasına Kadar Olan Süreç, izleme süreci, İhlal Olması Durumunda İzlenecek Usul ve Esaslar Kararın sonlanması ve Cihazın geri alınmasına kadar bir çok detay konuda bilgilendirme yapıldı.

                Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Teknik Yöntemlerle Takip Sistemlerinin Kullanılmasına Yönelik Pilot Uygulama (2015-2019)  Sonuç ve Değerlendirme Raporuna göre;

                Şiddet mağdurlarının %96’sı elektronik kelepçe uygulamasını diğer tedbirlere göre daha etkili bulduğu,

                Şiddet mağdurlarının %94’ü elektronik kelepçe uygulamasını can güvenliğinin sağlanmasında etkili olduğunu ifade etmiştir.

                Şiddet uygulayanların %38’i elektronik kelepçe uygulamasının haklarında tedbir kararı alınmasına sebep olan sorunun/sorunların çözümüne katkı sağladığını düşünmektedir.

                Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan İl Müdürü Ahmet Kurt: “Bütün çabamız Yeni Emine Bulutlar ölmesin! diyedir. Sosyal bir alanda bireyleri etkileyen her türlü olumsuz durumu bertaraf etmeye yönelik uğraşıda bulunmak bakanlık olarak asli görevimizdir. Bu bağlamda kadın ya da erkek ayrımı yapmaksızın bireyi şiddetin mağduru olarak görmek istemiyoruz! Bu istem şiddet uygulayanı şiddet uygulamaktan vazgeçirmekle, şiddetin çözüm olmadığının iç görüsünü oluşturmakla mümkün.  Bu safhaya yönelik oldukça yoğun çalışmalarımız var dağ-taş, dere- tepe, yaz-kış demeden eğitim ile şiddeti oluşmadan engellemek istiyoruz." dedi.