…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Trabzon, Turkey

Dünya Çocuk Hakları Günü


İl Müdürlüğümüz Of Sosyal Hizmet Merkezinde Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri kapsamında desteklenmekte olan çocuklarımıza "Çocuk Hakları" konusunda farkındalık kazandırmak, haklarını kullanabilecekleri alanlar ve kullanım şekilleri konularında bilinç kazandırmak, sosyal aktivitelere katılım ve yaşıtları ile etkili iletişim kurabilmelerini desteklemek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

  • Okul Destek Projesi kapsamında yer alan çocuklarımız ile Çaykara At Çiftliğinde atların yaşam alanları gezildi, çocuklara ata binme deneyimi edinmeleri sağlandı.
  • Uzungöl Dursun Ali İnan Müzesinde çocukların yörede kullanılan eski dönem araç ve gereçlerini, Uzungöl havzasında göl sularının getirdiği ağaç köklerinden ve kayaç çeşitlerinden oluşturulan figürleri görerek tarihsel bir yolculuk yapmaları sağlandı.
  • Uzungöl Macera Parkında çocuklar ile toplu yemek yeme etkinliği gerçekleştirildi.
  • Uzungöl Macera Parkında çocuklarımıza Çocuk Hakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Çocukların gerçekleştirilen etkinlik aracılığıyla kendi sloganlarını oluşturmaları ve haklarının bilincine varmaları sağlandı.
  • Çamburnu Hancıoğlu Restoranda günün anlam ve önemi vurgulanarak yemek yenildi.